Wordt Supporter in jouw eigen Stadsdeel!

 

Meld je aan als vrijwilliger

Amsterdam Zuid kent veel, heel veel, prachtige (bewoners)initiatieven. Sommigen draaien volledig op vrijwilligers en sommige projecten worden nog ondersteund met subsidie vanuit de Gemeente Amsterdam. Maar tijden veranderen en zo ook die ondersteunende rol vanuit de Gemeente.

2015 was het jaar waarin de participatiesamenleving echt is gaan leven en er een (nog) groter beroep zal worden gedaan op het enthousiasme van vrijwilligers, maar zeker ook op mensen die eenmalig de handen uit de mouwen willen steken of een kleine donatie voor het werk van vrijwilligers willen geven. Om bijvoorbeeld een kerstdiner voor eenzame buurtbewoners mogelijk te maken.

Geef een donatie

‘Vooraf maken we meteen maar duidelijk dat al het geld wordt verdeeld onder de initiatieven die mee doen in de Atttentie! aanpak . Wij doen dus niet aan strijkstokken. Het geld dat binnenkomt gaat als extra bijdrage naar concrete sponsorverzoeken van de deelnemende initiatieven.

Stel dat een bewonersinitiatief voor de aanschaf van een bakfiets geld aan het inzamelen is, dan krijgen ze van het geld dat via jou is binnengekomen ook een bedrag.

Wij gaan dus niet vooraf bepalen dat het ene bewonersinitiatief groter is, of leuker is, of actiever is en “dus” meer recht heeft op geld dan een andere groep. We zetten het geld in waar het nodig is.

– Jelle Houtsma, directeur Stichting SOOZ