4-mei comité

Het 4-mei comité van het wijkcentrum Vondelpark- en Concertgebouwbuurt organiseert ieder jaar een Dodenherdenking bij het monument aan de Amstelveenseweg, ter hoogte van het Vondelpark. Hier kwamen op 7 mei 1945 vijf leden van de Binnenlandse Strijdkrachten om het leven bij een schietpartij met Duitse soldaten. Jaarlijks zijn meer dan 500 belangstellenden bij de herdenking aanwezig.

Het 4 mei-comité bestaat uit bewoners uit de omgeving Amstelveenseweg.
U kunt het 4 mei comité helpen bij de samenstellen van het herdenkingsprogramma (in de maanden februari-mei) en met allerlei hand- en spandiensten op de avond zelf.

Voor het organiseren van de herdenking ontvangen wij subsidie van de gemeente Amsterdam. Deze subsidie is echter niet voldoende om alle kosten te dekken. Wij hopen onder de bewoners en ondernemers van Zuid voldoende geld in te zamelen voor de huur van het podium en de kransen.

Sponsor een stoel:

Speciaal voor oudere bezoekers regelen wij ieder jaar stoelen op de eerste rijen voor het podium. U kunt nu een stoel sponsoren voor 5 euro per stoel! Uw naam of bedrijfslogo verschijnt op de stoel tijdens de herdenking.

Reserveer een stoel:

Het is ook mogelijk een eigen stoel te reserveren. Zo bent u verzekerd van een goede plaats en helpt u de herdenking mogelijk maken. Voor mensen die 25 euro of meer bijdragen via de Attentie! campagne, zullen wij een stoel reserveren. Natuurlijk wordt ook in dat geval uw naam of bedrijfslogo vermeld op de stoel. Wees er snel bij, want het aantal te reserveren stoelen is beperkt tot 10!

Contactgegevens:

Het 4 mei-comité is te bereiken via:

Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid
J.M. Coenenstraat 4
1071 WG Amsterdam
d.vanbezooijen@soozamsterdam.nl
020-6628237

Geef 'n attentie! Ga naar de website Bekijk ons via buurtlink
Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid
J.M. Coenenstraat 4
1071 WG Amsterdam