Koeienweide (Vondelpark)

Dichtbij de ingang van het Vondelpark aan de Amstelveenseweg ligt de Koeienweide: een normaal voor het publiek niet toegankelijk, ruig stuk weide. Sinds 2008 beheert Natuur&Milieuteam Zuid, met een grote groep vrijwilligers en in samenwerking met het groenbeheer van het Vondelpark, op ecologische wijze dit prachtige gebied. Op deze pagina vind je een overzicht van de activiteiten en speciale dagen, waarop je kennis kunt maken met dit bijzondere gebied. Iedereen is van harte welkom!

Activiteiten op de Koeienweide

Hoewel de Koeienweide normaal gesproken niet openbaar toegankelijk is in verband met de kwetsbaarheid van het gebied, organiseert Natuur&Milieuteam Zuid allerlei activiteiten om dit prachtige stuk stadsnatuur zo toegankelijk mogelijk te maken voor een breed publiek.

Werkochtenden

Ongeveer 15 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers op woensdagen of zaterdagen van 10.00 tot 12.30 uur aan het onderhoud van het natuureducatiepad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van maaien, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken: licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtenden worden begeleid door een enthousiaste ecoloog van het groenbeheer van het Vondelpark. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden aan het pad, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide.

Bezoek de website van het Natuur&Milieuteam Zuid voor de actuele data van de werkochtenden op de Koeienweide of stuur dan een bericht naar Simone Sikking.