Lesbocode

De Lesbo-Code organiseert wekelijks koffieochtenden voor 40+ vrouwen in verschillende delen van Amsterdam. Eind april 2012 is op dinsdag de koffieochtend begonnen in ZUID. Donderdag 22 november 2012 zijn we in NIEUW-WEST een tweede ochtend gestart, kijk voor meer info bij het interview in de Westerpost.
In de zomer van 2012 zijn we met filmmiddagen gestart op zondagmiddag, met thee, borrel en maaltijd. Daarnaast zijn er af en toe extra activiteiten, vooral in de zomerperiode tijdens de Gay en Lesbian Pride. Ook gaan we naar de nieuwjaarsreceptie van het COC in Paradiso en doen mee met de kranslegging op 4 mei in NIEUW-WEST.  We hebben een nieuwsbrief die onregelmatig uitkomt met een toelichting op activiteiten en nieuwtjes. Hiervoor kun je je opgeven.

De ochtenden zijn geanimeerd en in de vakanties gaan de koffieochtenden gewoon door, veel vrouwen gaan namelijk niet meer op vakantie. De betrokkenheid bij elkaar werkt stimulerend en zet een aantal vrouwen aan om hun leven bij te stellen. Juist door het elkaar wekelijks te ontmoeten, werkt het als een soort familie en ondanks de onderlinge verschillen tussen vrouwen is elke ochtend is weer verrassend. Je kunt gewoon aanschuiven en meedoen. Nu we langer bezig zijn wordt het steeds vertrouwder en ongecompliceerder. Lees meer erover in het artikel van het Akantes Magazin, een uitgave van het vroegere Vrouwenhuis.

En vanaf 8 november 2015 zijn we een derde koffieochtend begonnen in BUITENVELDERT.