Veel gestelde vragen

Natuurlijk begrijpen wij dat er mogelijk vragen ontstaan over aangaande deze donateurscampagne Attentie! We hebben daarom alvast een aantal vragen onder elkaar gezet waarmee wij hopen de eerste vraagtekens weg te nemen.

Waarom donateurscampagne Attentie!?

Zoals gezegd zijn er veel prachtige initiatieven actief, veelal gerund door vrijwilligers. Dit betekent overigens niet dat al deze initiatieven bekend zijn bij het grote publiek. Denk bijvoorbeeld aan ‘Alle Handen Helpen’. Waarbij een team van vrijwilligers uit de buurt samen woningen van éénouder-gezinnen opknappen. Of ‘Buurtbuik’, waar maaltijden worden samengesteld uit restanten van goed voedsel en worden uitgedeeld aan mensen die het hard kunnen gebruiken. Of die groep van oudere bewoners die wekelijks hoogbejaarde jarigen verrassen met een felicitatie.

Deze lieve mensen verdienen meer Attentie! Dit kan zijn in de vorm van enkel een groet, het aanmelden als vrijwilliger of uiteraard het geven van een donatie. Alle kleine beetjes helpen en worden meer dan gewaardeerd.

Hoe gaat deze campagne precies te werk?

Ter introductie van de Attentie! donateurscampagne zal binnenkort foldermateriaal worden verspreid onder de betrokken initiatieven. De medewerkers en vrijwilligers kunnen hiermee buurtbewoners informeren en activeren zich ook in te zetten voor onze buurt.

Deze campagne website is bedoelt om buurtbewoners te verwelkomen en kennis te laten maken met al het moois wat er in de buurt wordt ondernomen voor en door mede-buurtbewoners.

Deze Attentie! donateurscampagne zal dan ook het hele jaar 2015 actief blijven en ontvangt nu al dagelijks meer en meer aanmeldingen krijgen van zowel bewoners en initiatieven om zich in te zetten voor elkaar.

Wij nodigen u uit dan ook van harte uit om ook mee te doen een bijdrage te leveren aan ‘Attentie!’ en de buurt sterker en mooier te maken voor en met elkaar.

Voor wie is deze campagne bedoeld?

Stichting SOOZ is momenteel druk bezig het aantal initiatieven in kaart te brengen. Hier komen elke dag wel een paar nieuwe aanmeldingen bij. Dus mocht u dit lezen en denken: “ons initiatief kan ook wel een steuntje gebruiken?!”

Neem dan contact op met Stichting SOOZ en laat ons weten hoe wij u kunnen helpen. De Attentie! donateurscampagne is uiteraard voor iedereen toegankelijk.

Aanmelden kan via onderstaand contactformulier.

Hoe worden de donaties verdeeld?

“Vooraf maken we meteen maar duidelijk dat al het geld wordt verdeeld onder de initiatieven die mee doen in de Attentie! aanpak . Wij doen dus niet aan strijkstokken. Het geld dat binnenkomt gaat als extra bijdrage naar concrete sponsorverzoeken van de deelnemende initiatieven. Stel dat een bewonersinitiatief voor de aanschaf van een bakfiets geld aan het inzamelen is, dan krijgen ze van het geld dat via u is binnengekomen ook een bedrag.

Wij gaan dus niet vooraf bepalen dat het ene bewonersinitiatief groter is, of leuker is, of actiever is en “dus” meer recht heeft op geld dan een andere groep. We zetten het geld in waar het nodig is.

– Jelle Houtsma, directeur Stichting SOOZ

Kan ik ook aan een initiatief naar keuze doneren?

Een ieder is uiteraard vrij om te helpen of te doneren aan wie hij of zij denkt dat dit het beste schikt. Deze campagne is juist opgezet om ook de ‘vergeten kindjes van de klas’ te ondersteunen waar nodig. Met de aanstaande subsidiewijzigingen in het nieuwe jaar zal het voor menigeen nodig zijn om alle zeilen bij te zetten ook het nieuwe jaar te blijven bestaan. We willen natuurlijk niet dat door het wegvallen van vrijwilligers, mede-buurtbewoners niet meer geholpen kunnen worden.


Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/atte01/domains/attentievoorzuid.nl/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/includes/formatting.php on line 54

Ik heb een vraag

Staat jouw vraag niet in het bovenstaande rijtje? Schroom dan niet om deze aan ons te stellen. Wij streven ernaar deze vraag zo spoedig als mogelijk te beantwoorden.SOOZ - Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid - is een organisatie voor samenlevingsopbouw en is vooral actief in het voormalige stadsdeel Amsterdam Oud-Zuid. SOOZ ontwikkelt en realiseert projecten ter verbetering van de leef- en woonomgeving. De medewerkers ondersteunen en begeleiden groepen bewoners, waarbij de inzet van de bewoners centraal staat. Daar waar het kan zoekt SOOZ de verbinding met ondernemers.

www.soozamsterdam.nl